sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Pessimistipäivä


Huom, jostain ihmeen syystä kolmessa edellisessä tekstissä ei ole ollut lainkaan mahd. kommentteihin. Asia korjattu!

Nyt ei jaksa repiä positiivisuutta oikein mistään... Viikonloppu alkaa olla taas ohi, ja taas pitkä viikko edessä. Toisaalta töissä on ihan mukavaa ja mielenkiintoistakin, jos mielekästä tekemistä riittää.

Täällä on satanut enemmän tai vähemmän paljon vettä kohta yli viikon, joka alkaa jo pikkusen masentamaan. Viime viikonlopun eläintarhareissu jäi väliin, kun tultiin siihen tulokseen, että elukat varmaan vain lymyilisivät piiloissaan sadesäällä. Sama juttu tänä viikonloppuna. Eilen kierrettiin läpi Apraksin Dvor -tori, joka oli kyllä ihan mielenkiintoinen paikka. Olenkin tässä miettinyt, että mistä ne kaikki piraattilaukut katukuvaan tulevat. Sitten mentiin kauppaan, ja Tsainaja Loshkaan teelle ja blineille.

Eilen tehtiin lauantaisiivoja kämppään huonolla motivaatiolla. Tänään pitäis jaksaa kiikuttaa roskia ulos. Se onkin aina pieni jännitysnäytelmä. Meillä nimittäin on oma roskis eräässä porttikongissa,mutta jostain syystä se on aina lukittu. Me kuitenkin maksetaan jätehuollosta. Ollaan sitten viety roskat vaivihkaan toisen talon roskiksiin,mutta aina pelätään milloin jäädään kiinni. Vuokraemäntä sano, että se on ihan ok, niin kauan kunnes joku hoksaa ettei asuta siinä talossa.

Suurin päänvaiva on kuitenkin tällä hetkellä lämminvesi, koska sitä ei ole. Tähän asti tuo kaasu-vedenlämmityspömpeli on toiminyt ihan moitteettomasti, vesi on ollut välillä vähän liiankin kuumaa. Nyt sitten jostain viime torstaista asti vesi on tullut vain haaleana, ja näyttää siltä että pömpeli olisi mennyt hajalle. Ollaan lähetelty spostia vuokraemännälle ja yhdelle entiselle asukkaalle, ehkäpä he tietävät kuka tässä talossa huoltaa näitä juttuja. Mulla odottaa tuolla pyykitkin huuhteluun pääsyä ja kylmällä vedellä se voi olla aika vaikeaa, joten toivoa sopii, että tää asia tulee kuntoon nopeaa. Heti kun tää kämppä alko tuntua kodilta ja muutenkin alko viihtymään, joku sanoo sopimuksen irti.

Tämän päivän ohjelmistossa olisi ison kattilan osto vedenkeittoa varten, ja ehkä venäjän lukua.

Parempaa ensi viikkoa!


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ostakaa suosiolla vedenkeitin ja pesuvati. niitä tulette tarvitsemaan talvella kun kuuma vesi loppuu taasen. vedenkeitin lämmittää veden tarpeeksi nopeasti kuumaksi ja siitä kannusta jo riittää lämmittämään vettä enemmänkin. saattaa nimittäin kestää, jos vuokraemännälle sposteja lähettelette. te olette kuitenkin nyt venäjällä, ei asiat mene kovin vauhdilla eteenpäin.
vettä muuten sataa suomessakin koko ajan, joten se on se sama lokakuu siellä ja täällä. tsemppiä sinne! olen itsekin muutama vuosi sitten asunut pietarissa, joten meno on tuttua :)

Suska kirjoitti...

Onhan meilla vedenkeitin taalla, pesuvadit ja sen sellaiset. Niilla mennaan nyt pari paivaa kunnes saadaan korjattua se pompeli. Kommentoihan vaan anonyymi lisaa:) kiva kuulla paikan paalla asuneiden kokemuksia.

Anonyymi kirjoitti...

ookka, kommentoin kun muistan. mutta suosittelen sellaista ravintolaa kun blinnyi domik, löytyi googlaamallakin

Blinnyi domik
Metro: Dostoevskaya
Kuvaus
Russian, European
From pancakes to fondue. Live music every evening
Yhteydet
Kolokolynaya, 8
315-9915
315-5345
11.30-23.30

on ihana ravintola ja hyvää ruokaa. siellä kannattaa ottaa iso satsi blinejä kolmella täytteellä. on suht kallis n. 20€ mutta siitä riittää enemmän kuin tarpeeksi kahdelle ja kotiinkin jää. ne blinit mitä suomalaiset ajattelevat blineiksi (eli ne hiivataikinaan tehdyt) ovat venäjäksi oladi, joten sillä nimellä löytyvät heidänkin listaltaan. kun kerta jonkin verran ulkona syötte, tuota paikkaa suosittelen todella lämpimästi :) menkäämenkää! :)