sunnuntai 5. lokakuuta 2008

humputuksia..



Harmittaa vähän kun ei voi shoppailla niin paljon täällä Pietarissa. Kauhulla odotan sitä päivää kun lähdetään takasin Suomeen, ja matkatavaraa on jo nyt liikaa. On täältä kuitenkin jotain jo irronnut kotiin viemisiksi:




DVD -leffoja jokunen kipale. Täällä ne ovat todella edullisia, myös siis aidot! (Rajan ylihän ei saa viedä piraatteja.) Osa on ollut selviä virheostoksia, esimerkiksi 27 dresses elokuva oli vain venäjäksi ilman englanninkielisiä tekstityksiä. Nyt olen oppinut lukemaan tarkemmin takakannen infon, mutta ei sekaan valttamatta riita. Sinkkuelaman takakansi lupaili englanninkielta, mutta venajaksihan se oli dupattu, englanti kuului vaimeasti taustalla. Onneksi sentaan oli tekstitykset.

Maatuskakissat hyppäsivät mukaan jo viime uuden vuoden reissulta.Jos ei välttämättä halua ostaa perinteisiä maatuskoja, voi valita vaikka Nalle Puh tai Putin -kuvioisen. Laatu voi sitten vähän vaihdella riippuen ostopaikasta. Maatuskoja saa vaikka magneetteina, rintaneuloina tai vaikka hammastikkutelineinä. Osa on ihan hauskoja, osa taas hirveää krääsää. Maatuskanukkeja on yleensa pariton maara, mika symbolisoi elaman jatkuvuutta, parillinen taas elaman paattymista (wikipedia).


Perinteinen venäläinen kukkahuivi. Näista on olemassa laadukkaita kappaleita ja sitten niita halpoja kopioita (vahan niinkuin kaikesta tuntuu olevan taalla) Omani ostin Gostiny Dvor -tavaratalosta viime uutena vuotena hintaan 950 ruplaa (yksi euro on noin 36 ruplaa). Huivi on kivan lämmin talvella. Hirveästi näitä ei kyllä katukuvassa näy.



Friis and Co. laukku houkutteli erään kaupan näyteikkunassa niin kauan ja pitihän se sitten napata talteen. Vaatteet ja laukut tuntuvat olevan täällä ihan yhtä kalliita kuin Suomessakin.



Punainen vetoketjullinen kassi, jonka kyljessä on kissa. Ostin tyolaukuksi koska tarvitsin laukun, johon mahtuu A4 kokoiset paperit.

Tykkaan sisustella kotia, mutta taalla paikalliset sisustuskaupat ovat aivan ihmeellisia. Jos joku pietarinkavija tietaa hyvia sisustuskauppoja, kertokaa ihmeessa!

Pahoittelut siita, etta tekstista katoaa paikoin aan pisteet. Aloitin jutun tekemisen kotikoneella ja jatkoin toissa koneeella, jossa kyrillinen nappaimisto!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania maatuskakissoja! =) Tuollaisia mun pitää ehdottomasti saada! Pitänee vaan vielä odotella muutama kuukausi ennen kuin pääsen rajan sille puolelle...

Suska kirjoitti...

Pitää sitten kurkistella miten teidän elämä alkaa sujumaan siellä. Paljon silityksiä ja rapsutuksia eläimille :)

Anonyymi kirjoitti...

Minäpä toimitan rapsutukset perille. =) Terveisiä sinunkin kissoillesi, siis niille oikeille, ei maatuskoille!