sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Asunto



Heipä hei, päivityksien aika. Viikko on taas hujahtanut niin nopeaa ettei meinaa perässä pysyä. Nyt on ää -kirjain taas kuvioissa lukemista helpottamassa. Meinaa vain olla vaikeuksia kirjoittaa tälläkin koneella kun eilen poikakaveri liimaili tähän kyrilliset aakkoset. Onhan ne hyödylliset ja hauskat kyllä!

Eilen käytiin ostoksilla Moskova -hotellin kauppakeskuksessa. Nyt mullakin on kiiltonahkanilkkurit, enkä oikein ole niiden kanssa vielä sinut. Kiiltonahka vain tuntuu olevan ainakin täällä suuri hitti! Hinta oli edullinen, ja tarvitsin kipeästi uudet kegät. Entiset on jo tallattu ihan piloille.

Illalla lähdettiin poikakaverin tuuttorin, ja hänen tyttöystävänsä kanssa syömään (Eri pariskunta, kuin se joka meidät haki junalta ekana päivänä). He olivat valinneet Аым Коромыслом nimisen ravintolan, josta sai perinteisiä venäläisiä ruokia ja muitakin herkkuja. Mulla oli suuria valinnan vaikeuksia ja kyselin siinä, että mitä mikin ruoka tarkoittaa. Muut sitten vähän kummaksuen vastaili, kunnes kävi ilmi, että olin porukan ainut, jolla oli täysin venäjänkielinen menu, muilla oli sekä venäjäksi, että englanniksi. Muut olivat ehtineet jo valitsemaan sashlikia ja sen semmoista, itse otin sitten kanaa kiinalaisittain, että se siitä venäläisestä ruuasta...

Ilta oli kuitenkin oikein kiva ja onnistunut. Ruoka oli hyvää, seura oli hyvää, musiikki oli hyvää. Pasha ja Marina asuivat kuitenkin tosi kaukana kaupungista, joten heidän piti lähteä jo aikaisin kotimatkalle, vielä kun julkiset kulki. Me suunnattiin kanssa sitten kotia kohti.

Meille on tulossa taas uusi Suomen reissu marraskuun lopulla, koska tällä kertaa mun viisumi vanhentuu, ja se on haettava jos täällä mielii olla vielä tammikuun. Mukava taas mennä käymään kotona. Rahaa menee matkustamiseen, mutta se on sen arvoista. Sitten onkin enää vajaa kuukausi jouluun ja velvollisuudet täällä on ohi. Toisaalta olen tyytyväinen näin ammattia ajatellen, että meillä tuli näiden viisumien takia niin paljon säätöä. Nyt oikeasti tuntuu, että tietää melko hyvin kaikki viisumityypit, ja niiden kestot yms.

Mutta nyt loppuun, vihdoin ja viimein kuvia meidän kämpästä:

Meidän talo on tuo vaaleanvihertävä, jossa parveke, kukkaset on varmaankin tarkoitettu viiden tähden hotelli Kempinskin vieraiden silmän iloksi, mutta mekin saadaan niitä ihailla, ihan vieressä kun ollaan.
Meidän porttikongi, tykkään tuosta linnusta



Meidän keittiön ikkuna sisäpihalla, näyttää vähän vankilalta...

Ulko-ovessa on tämmöinen hauska leijona -kahva

Meidän söpö keittiö




Meidän vähemmän söpö kylppäri


Kuten asiaan kuuluu venäjällä, meilläkin on pitsit ikkunoita somistamassa. Kuva on makkarista

Pala olohuonetta, jossa me emme juuri lainkaan aikaa vietä


Hyvää alkavaa viikkoa, ja muistakaa käydä äänestämässä!

Ei kommentteja: