sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Viime viikko tiivistettynä


Kannattaa klikkailla kuvia suuremmiksi!


Aika täällä menee niin nopeaa ettei meinaa ehtiä muuta kuin käydä töissä ja nukkua riittävästi. Tässä kuitenkin paloja viikon varrelta:




Suomen rautatieaseman puistossa on komeat suihkulähteet ja Leninin patsas



Iltamyöhällä Kesäpuistossa, hämärä oli ehtinyt jo tulla, joten kuvan laatu sen mukainen... Kannattaa klikkailla suuremmaksi! Puistossa on vajaa 90 marmoripatsasta, jotka kuvaavat antiikin jumalia ja jumalattaria. Tosi kaunis paikka! Pietari Suuren aikaan 1700 -luvulla patsaita oli päälle 200, mutta aika on niitä verottanut.

Eremitaasin ja talvipalatsin julkisivu on kunnostuksen alla


Talvipalatsia on vähän vaikea saada mahtumaan yhteen kuvaan:)

Pietari-Paavalin linnoitus


Käytiin eilen Pietarin Eläintieteellisessä museossa, jossa oli kaiken maailman eläinkunnan edustajat täytettyinä vitriineissä. Museo oli kyllä todella mielenkiintoinen. Museon vetonaulana on ikijäästä löydetty mammutti, jolla oli vielä karvapeitettäkin jäljellä! Sisäänpääsy oli opiskelijalta 50 ruplaa, eli tosi vähän.


Täytettyjä kissoja... Keskimmäisellä hyllyllä on myös kissamuumioita



Simban ja Nalan kanssa oli turvallista seurustella, koska niillä ei ole varmasti henki pihissyt yli sataan vuoteen.

Esitteen mukaan museossa piti olla myös Pietari Suuren täytetty hevonen ja koira, joilla siis ikää yli 200 vuotta, mutta itse en huomannut niitä johtuen varmasti siitä, että lähes kaikki info oli kirjoitettu venäjäksi. Käytiin myös kuuluissa Kunstkamerassa, mikä oli pieni pettymys, museoon oli ostettava valokuvauslupa, mutta sitten ei saanutkaan kuvata joka paikassa. Esimerkiksi tässä kuuluisassa salissa, jossa on muun muassa kaksipäinen vasikka ja siamilaisia kaksosia ynnä muita epämuodostuneita ihmisen alkuja, valokuvaaminen oli kielletty. En kyllä olisi halunnutkaan kuvata niitä, sen verran kamalia olivat nämä jutut. Muuten tämä museo olikin aika tylsä, mutta tämä tietenkin aivan oma mielipiteeni.

Pala Egyptiä Pietarissa! Ihanat Sphinxit löytyivät Vasilinsaarelta.


"Pietari ensimmäiselle Katariina toiselta 1782"


Vaskiratsastaja on yksi Pietarin kuuluisimmista symboleista, jonka keisarinna Katariina toinen pystytti Pietari Suuren kunniaksi. Nimen "vaskiratsastaja" patsas on saanut kuuluisan venäläisen runoilijan Puskinin teoksesta. Tarun mukaan Pietaria ei voida valloittaa niin kauan kun Vaskiratsastaja on pystyssä.


Hääpareilla on tapana tulla kuvauttamaan itsensä Vaskiratsastajan luona, koska sanotaan, että se tuo onnea. Tämä pari sai myös onnentoivotukset feikki Pietari Suurelta.


Iisakin kirkko, jota rakennettiin neljäkymmentä vuotta vuosina 1818-1858. Suomenkieleenkin on jäänyt sanonta "rakennetaan kuin Iisakin kirkkoa" ja tarkoittaa siis ikuisuusprojektia.


Seikkailut jatkuu....







Ei kommentteja: